Aanpassingen aan 2e zaad inbliklijn van Bakker Brothers te Noord ScharwoudeIn 2014 hebben wij de 1e zaad inbliklijn voor de Bakker Brothers aangepast en gereviseerd. De capaciteit van zaad inblikken is na deze aanpassingen aanzienlijk verhoogd waardoor Bakker Brothers ook besloot de andere inbliklijn door ons te laten aanpassen en reviseren.

Om de capaciteit van de lijn nog groter te maken is voor de 2e lijn gekozen voor een dubbele afweger. Deze heeft een capaciteit van ongeveer 1000 afwegingen per uur, met een nauwkeurigheid van 1 gram. Deze afweger is volledig ontworpen en gebouwd door Bimetec.

De aanvoer van het zaad naar de afwegers gebeurt met trilgoten die traploos worden aangestuurd door de PLC. De dubbele afweger zal waarschijnlijk ook op de 1e lijn geïnstalleerd gaan worden.
Ook hebben wij een nieuwe etiketteermachine en een checkweger gemaakt die eenvoudig instelbaar zijn met behulp van een 4.3'' touchscreen. Verder is alle pneumatiek vervangen en gemoderniseerd en hebben wij plexiglas beschermkappen gemaakt welke bijdragen aan een Arbo veilige werkomgeving.
De besturingskast is ook voor deze lijn compleet vervangen en voorzien van een zeer gebruiksvriendelijk programma. Alle instellingen zijn via een 12'' touchscreen simpel en overzichtelijk in te stellen.
Eind januari 2015 is de lijn opgeleverd en deze draait naar volle tevredenheid.

Afgelopen winter hebben wij ook alle kantelaars van Bakker Brothers gerenoveerd.
Mechanische delen zijn gereviseerd of vervangen en nieuwe schakelkasten zijn geplaatst.
De kantelaars kunnen nu weer jaren mee.