Weegband

De Bimetec weegband zorgt voor een gelijkmatige en constante aanvoer van producten in uw verwerkingslijn. De Bimetec weegband is zeer eenvoudig en nauwkeurig in te stellen middels een gebruiksvriendelijke besturing.

De besturing van de band geschiedt middels een PLC met een helder 16 bits kleuren touchscherm. Een weegunit, die in de band is gemonteerd, weegt de producten die op de band liggen. De PLC besturing gebruikt dit gewicht om de bandsnelheid te bepalen en zo nodig aan te passen. Op deze manier bent u verzekerd van een constante productafgifte op de verwerkingslijn. Om de bandsnelheid te regelen wordt een frequentie geregelde motor gebruikt. Het gewenste gewicht per minuut kan eenvoudig worden versteld middels een potentiometer. Op het scherm zijn de instellingen en de gemeten waarden duidelijk af te lezen.

De weegband is opgebouwd uit solide kwaliteitsproducten. Een stevig gepoedercoat frame en pootstellen zorgen voor een stabiele opstelling welke de werking van het weeggedeelte ten goede komt.

De afmetingen van de weegband zijn klantspecifiek. Het benodigde gewicht is in te stellen van circa 0,05kg per minuut tot 100 kg per minuut;  hier kan van afgeweken worden als u dat wenst. Het weeggedeelte kan met een keuze schakelaar uitgeschakeld worden waardoor de band ook kan fungeren als een frequentiegeregelde transportband. De weegband is standaard voorzien van lijnbesturingsaansluitingen en is dus eenvoudig in uw bestaande verwerkingslijn te integreren.