Update! zaad inbliklijn Bakker Brothers te Langedijk

De inbliklijn voor het verpakken van zaad in blik is door ons dusdanig aangepast dat het mogelijk is eenvoudig te schakelen tussen verschillende soorten zaden en blikformaten. Daarnaast heeft de lijn een volledige revisie ondergaan.

De inbliklijn bestaat uit vier delen; zaden afwegen, inblikken, controle weging en etiketteren. Om deze 4 delen aan te sturen is een geheel nieuwe besturingskast gebouwd. Daarnaast is al het denkbare vanuit deze unit eenvoudig, door gebruik van een touchscreen beeldscherm,  in te stellen. Denk hierbij o.a. aan de snelheden van de transportbanden en het vulgewicht.

Het inblikgedeelte is pneumatisch geheel vernieuwd en ook zijn de elektromotoren vervangen. Voor het aan- en afvoeren van de blikken wordt er gebruik gemaakt van nieuwe transportbanden.

De controleweging in de oude situatie werkte niet naar tevredenheid. Er is door ons een compleet nieuwe controleweging ontworpen die de blikken aan een check onderwerpt voordat deze van een etiket worden voorzien. Uiteraard worden afgekeurde blikken automatisch uit het proces verwijderd.

De inbliklijn kan door alle aanpassingen, vernieuwingen en revisie een snelheid halen tot maar liefst 750 blikken per uur.

Overzicht

Overzicht

Bediening en voortgangsbewaking

Bediening en voortgangsbewaking

Controle weging

Controle weging